U bent hier: Bezienswaardigheden » België » Meise » Nationale Plantentuin van Meise
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Nationale Plantentuin van Meise

In Vlaams-Brabant, in de gemeente Meise is er een heuse plantentuin die al een aantal honderden jaren bestaat, de plantentuin werd opgericht ergens in de Franse Revolutie. In deze tijd was er een grote nood aan geneeskrachtige kruiden en kwam men met het voorstel op de proppen een plantentuin aan te leggen.

Op de plek waar nu de Plantentuin van Meise gelegen is, is er niet altijd een plantentuin geweest. De tuin is 2 keer van locatie veranderd om dan uiteindelijk op de locatie waar de tuin nu gelegen is terecht te komen. Tegenwoordig is er niet enkel een grote plantentuin, maar zijn er 2 onderzoekscentra verbonden aan de tuin.

Eén ervan is het herbarium waar er maar liefst 3 000 000 verschillende soorten planten en kruiden terug te vinden zijn, er wordt hier dagelijks onderzoek gedaan in samenwerking met de Koninklijke Belgische Botanische Vereniging. Als er een bijzondere ontdekking wordt gedaan, wordt dit vermeld in het tijdschrift (Plant Ecology and Evolution) van de plantentuin in Meise. De verschillende soorten planten worden ondergebracht op een groot domein dat ongeveer 92 hectare in totaal is.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Nationale Plantentuin van Meise'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden