U bent hier: Bezienswaardigheden » Griekenland » Athene » Nationale kunstgalerij Athene
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Nationale kunstgalerij Athene

Soms zal u de Nationale Kunstgalerij niet altijd terugvinden op kaartjes van de stad Athene, dan kan u ook eventueel zoeken onder de naam Alexandros Soutzos Museum. Vele kunstliefhebbers van over de hele wereld kennen dit instituut en dit omdat het toch wel het belangrijkste instituut is op vlak van de Griekse kunst. Als u de galerij plant te bezoeken zal u merken dat u eventjes terug wordt meegenomen in de tijd.

In 1900 werd het instituut opgericht, het was toen dat de Nationale Galerij al een groot aantal werken mocht ontvangen om in de collectie te gebruiken. Deze werden geschonken door de Technische Universiteit van Athene. Nog geen jaar later kreeg de Nationale Galerij nog een uitgebreide collectie van kunstwerken geschonken, deze maal door Alexandros Soutzos. Hij was een kunstliefhebber die van mening was dat hij zijn persoonlijke collectie wou delen met zoveel mogelijk mensen, hierbij maakte hij de beslissing om zijn collectie weg te schenken aan de Nationale Galerij.

Momenteel bestaat de collectie van de Nationale Galerij in Athene uit ongeveer 9500 waardevolle gravures, schilderijen en een groot aantal beeldhouwwerken die door iedereen kunnen bezichtigd worden in de galerij.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Nationale kunstgalerij Athene'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Athene » Meer bezienswaardigheden in Athene » Alles over Athene