U bent hier: Bezienswaardigheden » Nederland » Drunen » Nationaal Park Loonse & Drunense Duinen
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Nationaal Park Loonse & Drunense Duinen

Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen is één van de grootste nationale parken die in Nederland erkend zijn door de overheid, het heeft maar liefst 3.500 hectare en beschikt over een centrale liggen tussen volgende steden: Waalwijk, ‘s-Hertogenbosch en Tilburg. Door zijn liggen is het goed bereikbaar met verschillende soorten transport, ideaal voor een daguitstap met de kinderen of met vrienden. Even weg van de drukte en een dagje uitwaaien in dit mooie nationale park kan altijd deugddoend zijn voor iedereen.

Het Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen bestaat nog niet zolang, omdat het maar Sinds 2002 samengevloeid is met andere kleine natuurgebieden. Pas na 2002 werd dit terrein tussen Waalwijk, ‘s-Hertogenbosch en Tilburg een nationaal park. In het park is het toegelaten om zich te voet, met de fiets of per paard te verplaatsen, genoeg mogelijkheden dus om de bezienswaardigheden van het park te verkennen.

Mensen die niet over een fiets te plaatse beschikken kunnen een afspraak maken om deel te nemen aan één van de georganiseerde activiteiten in het nationale park. Er zijn verschillende activiteiten mogelijk: excursie door de duinen, een wandeling met aansluitend iets lekkers om te eten, een tochtje met een paart of een fiets huren.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Nationaal Park Loonse & Drunense Duinen'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden