
Nationaal Jenevermuseum Hasselt
Hou je op tijd en stond ook wel eens van een lekker glaasje jenever? Dan moet je echt eens een bezoekje brengen aan het nationaal jenevermuseum in Hasselt. Wij Belgen mogen terecht fier zijn op onze lekkere jenever.
Vandaar dit mooie museum, dat niet alleen interessant is voor de toeristen. Jenever bestaat al ongelooflijk lang. Het wordt al meer dan vijfhonderd jaar gemaakt in onze streken. Jenever wordt gemaakt van graan (of melasse). In het Hasseltse jenevermuseum kan je een indrukwekkende 19e eeuwse stookinstallatie bezichtigen, een stoommachine en een oude graanmolen. Hoewel deze machines al oud zijn, zijn ze erg goed onderhouden en terug in werking gesteld.
Leer meer over hoe jenever gemaakt wordt, hoe het komt dat er verschillen mogelijk zijn per streek, wat de verschillen zijn met vroeger en nu, en nog veel meer. Het pareltje van het Hasseltse jenevermuseum is een lekkere graanjenever. Deze wordt gemaakt naar een recept uit de 19e eeuw. Proef hier zeker eens een glaasje van.
Ga je naar Hasselt, ga dan zeker eens naar dit boeiende museum.