U bent hier: Bezienswaardigheden » Griekenland » Athene » Nationaal Historisch Museum Athene
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Nationaal Historisch Museum Athene

De plaats waar het Nationaal Historisch Museum gebouwd is, was voordien de plek waar er een rijke zakenman woonde. Kontostavlos was een man waarvoor de bewoners van Athene veel respect hadden, hij was afkomstig van een rijke familie en was zelf een succesvolle zakenman die een groot huis kocht. Deze residentie was voordat het in handen kwam van Kontostavlos eigendom van niemand minder dan Koning Otto.

Jammer genoeg was er tijdens de winter van 1854 een grote brand in de residentie die het hele gebouw verwoeste. In opdracht van de overheid werd er een nieuw gebouw gezet en dit helemaal in een neoklassieke stijl. De plannen voor het gebouw werden gemaakt door de architect François Boulanger.

Momenteel heeft het Nationaal Historisch Museum een uitgebreide collectie waarbij er voorwerpen zijn die terug gaan tot begin de 15de eeuw. De meeste voorwerpen zijn afkomstig uit de 20ste eeuw en bestaan uit wapens, persoonlijke voorwerpen van belangrijke figuren door de geschiedenis heen, traditionele kledij van vroeger die goed bewaard is gebleven, kunstwerken van bekende en minder bekende kunstenaars en nog vele andere voorwerpen.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Nationaal Historisch Museum Athene'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Athene » Meer bezienswaardigheden in Athene » Alles over Athene