U bent hier: Bezienswaardigheden » Griekenland » Athene » Nationaal Archeologisch Museum Athene
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Nationaal Archeologisch Museum Athene

In de hoofdstad van Griekenland, Athene, ligt het Nationaal Archeologisch Museum. De meeste grote steden ter wereld beschikken over een aantal grote musea, in de meeste van deze grote steden is er vaak een nationaal archeologisch museum.  In Athene, de hoofdstad van Griekenland, is dit niet anders. Als u naar het nationaal archeologisch museum stapt zal het u direct opvallen dat er veel aandacht werd besteed aan het gebouw toen het werd gebouwd.

Het nationaal archeologisch museum gaat terug in de tijd tot halverwege de 19de eeuw. Men begon de bouw van het museum in 1866 en was klaar met het bouwen in 1889.  Het gebouw oogt heel sierlijk aan de voorkant door de zuilen die aan de voorkant dienen als steun om het dak van het museum te dragen.

In het nationaal archeologisch museum staat er een uitgebreide collectie van voorwerpen zoals beelden, muurschilderingen en vazen die u als toerist een goed beeld geven van het leven die de oude Grieken hadden.  Als u een citytrip naar Athene plant is het bezoeken van dit museum dan ook een echte aanrader. Het museum is centraal gelegen en is goed al wandelend te bereiken.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Nationaal Archeologisch Museum Athene'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Athene » Meer bezienswaardigheden in Athene » Alles over Athene