U bent hier: Bezienswaardigheden » Nederland » Amsterdam » Museumplein Amsterdam
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Museumplein Amsterdam

Ergens ten zuiden van het Rijksmuseum ligt het prachtige Museumplein, het plein heeft dan ook hierdoor de naam gekregen, doordat het in de buurt van het Rijksmuseum ligt. Veel mensen komen samen op het plein, aangezien het een goeie manier is om te ontspannen. Voor de kinderen zijn er diverse speelmogelijkheden en kleinere grasvelden waar ze kunnen spelen. Voor toeristen kan het een moment van rust betekenen tussen het bezoeken van de vele musea, zo is er voldoende ruimte voorzien om gezellig te picknicken met vrienden of met familie.

Doorheen het jaar worden er frequent leuke evenementen georganiseerd voor jong en oud, naast evenementen vinden hier ook meestal een aantal demonstraties plaats. Een van de evenementen die georganiseerd wordt op het Museumplein is de Uitmarkt. Dit event is de officiële opening van het culturele seizoen en wordt gedurende drie dagen in de verf gezet op het Museumplein.

Niet enkel het Rijksmuseum is gelegen aan het Museumplein maar nog heel wat andere musea zoals bijvoorbeeld: het Stedelijke Museum van Amsterdam, het mooie Concertgebouw en het historische Van Goghmuseum. Die stuk voor stuk allemaal de moeite waard zijn om te bezoeken.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Museumplein Amsterdam'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Amsterdam » Meer bezienswaardigheden in Amsterdam » Alles over Amsterdam