U bent hier: Bezienswaardigheden » Nederland » Amsterdam » Museum Van Loon Amsterdam
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Museum Van Loon Amsterdam

Op het eerste zicht zouden veel toeristen gewoon voorbij het Museum Van Loon stappen, maar achter de grijze buitenkant valt er heel wat bijzonders te ontdekken. Het museum heeft een mooie collectie kunstwerken die tentoongesteld worden in een authentiek interieur. Net zoals het werd achtergelaten door de familie Van Loon die vroeger in het huis woonde.

Het huis dateert van 1672, pas tijdens de 19de eeuw kocht de familie van Loon het huis en ging in het huis gaan wonen. Tot op de dag van vandaag is het huis nog altijd bezit van de familie Van Loon. De familie is verre familie van Willem van Loon die één van de mede-oprichters van de Verenigde Oost-Indische Compagnie is.

Zowel het hoofdhuis als het koetshuis werden ontworpen door Adriaen Dortsman, waarna een leerling van Rembrandt het huis eerst bewoonde. In de kamers van het hoofdhuis ligt een groot aantal kostbare schatten van vroeger zoals porselein van verschillende eeuwen oud, schilderijen en zilverwerk. In het koetshuis van het museum worden de vroegere rijtuigen van de familie Van Loon tentoongesteld. Om van het hoofdhuis naar het koetshuis te gaan, moet u doorheen een tuin waar u zich zo ergens in de 17de eeuw waant bij het zien van de unieke stijl van de tuin.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Museum Van Loon Amsterdam'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Amsterdam » Meer bezienswaardigheden in Amsterdam » Alles over Amsterdam