U bent hier: Bezienswaardigheden » Griekenland » Athene » Museum van Griekse Volkskunst Athene
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Museum van Griekse Volkskunst Athene

Het museum van Griekse Volkskunst werd nooit opgericht door een stichting maar wel door de Griekse overheid die vond dat de Griekse cultuur toegankelijk moest zijn voor iedereen, ook voor de vele toeristen die het land vroeger en nu nog steeds bezoeken. In 1918 net na de Eerste Wereldoorlog werd het idee omgezet in plannen waarbij er gekozen werd voor een bestaand gebouw om het museum in onder te brengen.

Bij het ontstaan van het Museum van Griekse Volkskunst was het ondergebracht in de Tsistarakis moskee, tegenwoordig wordt er nog steeds een deel van de collectie tentoongesteld voor de toeristen. Maar het merendeel van de grote collectie aan kleding, maskers, zilverwerk, aardewerk, volksschilderijen en nog vele andere voorwerpen werd in 1973 verhuisd naar een ander gebouw.

Niet enkel heeft het museum van Griekse Volkskunst een uitgebreide permanente collectie van voorwerpen, ook zijn er geregeld tentoonstellingen die voor een bepaalde periode tentoongesteld worden op de eerste verdieping van het museum. Als u verder naar boven gaat kunt u de permanente collectie bewonderen. Naast vele voorwerpen heeft het museum ook een grote bibliotheek waar er maar liefst 5 000 boeken worden bewaard.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Museum van Griekse Volkskunst Athene'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Athene » Meer bezienswaardigheden in Athene » Alles over Athene