U bent hier: Bezienswaardigheden » Griekenland » Athene » Museum van Griekse Muziekinstrumenten Athene
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Museum van Griekse Muziekinstrumenten Athene

Het Museum van Griekse Muziekinstrumenten is niet enkel een interessant museum dat u zeker moet bezocht hebben, maar is ook het onderzoekcentrum voor Ethnomusicology. Naast het tentoonstellen van heel uiteenlopende Griekse muziekinstrumenten zijn ze er ook druk bezig met onderzoek te naar de invloed van muziek.

Sommige van de instrumenten die tentoongesteld liggen in het museum van Griekse Muziekinstrumenten dateren van ergens in de 18de eeuw, nog andere instrumenten die deel uitmaken van de collectie zijn minder oud en kunnen soms vrij recent zijn. Het is dankzij de musicoloog Fivos Anoyanakis dat de collectie is blijven kunnen groeien en na al die jaren zo uitgebreid is geworden. Meer dan 50 jaar heeft Fivos Anoyanakis zich toegelegd op het opsporen van instrumenten om de collectie blijvend te kunnen uitbreiden.

Niet enkel kan u als bezoeker van het Museum van Griekse Muziekinstrumenten de collectie uitgebreid bewonderen, u kan ook met uw eigen oren naar unieke opnames van uiteenlopende instrumenten luisteren. Regelmatig organiseert het museum concerten waar er meestal met traditionele Griekse instrumenten gespeeld wordt, u als bezoeker van het museum kan deze voorstellingen ook bijwonen.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Museum van Griekse Muziekinstrumenten Athene'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Athene » Meer bezienswaardigheden in Athene » Alles over Athene