U bent hier: Bezienswaardigheden » Griekenland » Athene » Museum van de Atheense Universiteit Athene
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Museum van de Atheense Universiteit Athene

Het precieze jaar waarin het Museum van de Atheense Universiteit werd gebouwd is niet gekend, dit wil natuurlijk helemaal niet zeggen dat er niets geweten is van de geschiedenis van dit gebouw. Dit gebouw is namelijk heel uniek, het behoort tot de gebouwen uit de Osmaanse tijd. De meeste gebouwen die in die tijd werden gebouwd, zijn ondertussen vernietigd of vaak blijven er enkel ruïnes van over.

U hebt misschien al ooit de naam het Huis van Kleanthis horen vallen, vaak wordt deze naam voor het Museum van de Atheense Universiteit gebruikt. Dit komt doordat in het begin van de 19de eeuw het museum werd gekocht door een zekere Stamatios Kleanthis. Hij was van beroep architect en bracht een aantal veranderingen aan, het huis werd vergroot en kreeg een ander interieur ontworpen door Kleanthis.

Eerst diende het gebouw als een middelbare school, nog geen jaar later werd er echter beslist door de Griekse overheid dat het gebouw beter dienst zou doen als hoofdgebouw voor de toenmalige Atheense universiteit. In 1964 kwam het na vele jaren terug in het bezit van de universiteit van Athene, deze maakte toen de beslissing om het gebouw te restaureren en er een museum van te maken.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Museum van de Atheense Universiteit Athene'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Athene » Meer bezienswaardigheden in Athene » Alles over Athene