U bent hier: Bezienswaardigheden » Griekenland » Athene » Museum van Cycladische Kunst Athene
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Museum van Cycladische Kunst Athene

Het Museum voor Cycladische kunst is een museum dat bestaat uit een collectie die eerst in privé handen was van de oprichters. Het koppel Nicholas en Dolly Goulandris besloten begin de jaren 60 te beginnen met een eigen collectie van Oudgriekse antiquiteiten. Hiervoor moesten ze eerst toestemming vragen aan de Griekse overheid, zonder toestemming hadden ze nooit een grote collectie kunnen aanleggen. Gelukkig verkregen ze de toestemming van de Griekse overheid en kon het opkopen van Oudgriekse antiquiteiten beginnen.

Door de jaren heen konden Nicholas en Dolly Goulandris vele voorwerpen kopen, hun collectie bleef verder uitbreiden. Jammer genoeg konden ze dit niet met meer mensen delen, hierdoor kwamen ze op het idee een eigen museum te starten. In 1986 was het dan ook zo ver en werd het Museum van Cycladische kunst opgericht door het koppel.

Voordat het Museum van Cycladische kunst bestond, had het koppel hun collectie al gedeeld in tijdelijke tentoonstellingen in andere musea. Het grote succes en de vele aandacht van het publiek voor hun collectie zorgde ervoor dat Nicholas P. Goulandris een eigen stichting oprichtte.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Museum van Cycladische Kunst Athene'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Athene » Meer bezienswaardigheden in Athene » Alles over Athene