U bent hier: Bezienswaardigheden » Verenigde Staten van Amerika » New York » Museum of Modern Art New York
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Museum of Modern Art New York

Het Museum of Modern Art heeft een iets ander concept dan u waarschijnlijk gewoon bent van andere musea. Het concept van dit museum legt de focus op het verzamelen van een heel specifiek soort kunst, het museum legt namelijk de focus op het verzamelen van moderne kunst. Sinds 1928 toen het museum ontstaan is, zijn de beheerders bezig met het verzamelen van moderne kunst van over de hele wereld.

Dit concept werd mogelijk gemaakt in 1928 door een aantal welgestelde burgers die verandering probeerden te brengen in de kunstwereld. Zij vonden immers dat er te veel aandacht uitging naar kunst van vroeger en hadden hier toen graag verandering in gezien. Daarom werd er door hen beslist om het Museum of Modern Art op te richten. Eén van deze rijke burgers was Abby Aldrich Rockefeller, de familie Rockefeller houdt zich tegenwoordig ook nog een deel bezig met het beheer van het museum.

De collectie van het Museum of Modern Art bestaat uit boeken, vele belangrijke schilderijen zoals ‘De Sterrenwacht’, geschilderd door Vincent van Gogh en nog vele andere topstukken.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Museum of Modern Art New York'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in New York » Meer bezienswaardigheden in New York » Alles over New York