U bent hier: Bezienswaardigheden » Verenigd Koninkrijk » Londen » Museum of Childhood Londen
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Museum of Childhood Londen

Het Museum of Childhood is een museum dat zich heeft gespecialiseerd in een onderwerp uit de geschiedenis waar er in andere musea meestal niet zoveel aandacht aan besteed wordt. Het museum legt namelijk de focus op speelgoed voor kinderen, ze hebben een uitgebreide collectie van speelgoed doorheen de tijd.

Sommige stukken uit de collectie van het Museum of Childhood komen uit de 18de eeuw, andere komen uit de 21ste eeuw. De verzameling van speelgoed die u te zien krijgt in het museum was vroeger in het bezit van Patrick Murray, hij had een enorme interesse in speelgoed en hoe het speelgoed doorheen de eeuwen was geëvolueerd. Dit dreef hem ertoe een verzameling van speelgoed te starten die hij dan later gebruikte om een eigen museum op te richten.

Het Museum of Childhood is goed bereikbaar en werd ondergebracht in een hal die vroeger in het bezit was van het Leger des Heils. Jaarlijks mag het meer dan 250 000 bezoekers ontvangen, dit aantal neemt jaar na jaar geleidelijk aan toe. Het bezoeken van het museum is voor elke bezoeker gratis.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Museum of Childhood Londen'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Londen » Meer bezienswaardigheden in Londen » Alles over Londen