U bent hier: Bezienswaardigheden » Verenigde Staten van Amerika » New York » Museum of American Finance New York
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Museum of American Finance New York

Als u denkt aan de Verenigde Staten, denkt u waarschijnlijk direct aan de grote beurs van New York en nog een aantal andere. In het Museum of American Finance komt u alles te weten over de financiële geschiedenis van de Verenigde Staten. De rondleiding begint bij het ontstaan van het land en eindigt bij het heden.

Het gebouw waar het Museum of American Finance tegenwoordig is gevestigd deed vroeger dienst als hoofdkantoor van één van de grootste Amerikaanse banken. Voor 2008 had de Bank of New York er één van zijn hoofdkantoren, doordat hun hoofdkantoor veranderde van locatie kwam het gebouw leeg te staan en werd er beslist om er het museum in onder te brengen. Niet enkel kon de collectie van het museum dan nog verder uitgebreid worden, maar beschikte het ook over een ideale locatie in de buurt van Wall Street, het financiële hart van New York.

De collectie van het Museum of American Finance is ondertussen uitgegroeid tot een heuse collectie van ongeveer 10 000 voorwerpen.  Zo zijn er een aantal hele unieke stukken bij, zoals een echt bankbiljet van 10 000 dollar en een authentiek certificaat uitgegeven door Henry Ford.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Museum of American Finance New York'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in New York » Meer bezienswaardigheden in New York » Alles over New York