U bent hier: Bezienswaardigheden » België » La Louvière » Museum Ianchelevici in La Louvière
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Museum Ianchelevici in La Louvière

Het Museum Ianchelevici is ondergebracht in het voormalig justitiepalies in La Louvière. Ianchelevici is een gekende Roemeense beeldhouwer uit de 20e eeuw, die tal van prachtige werken maakte gedurende zijn leven.

Op de benedenverdieping vind je enkele van zijn werken in marmer en brons en ook verschillende tekeningen en schetsen. Dit is de permanente collectie. Alles is chronologisch geordend, zodat je de evolutie van de kunstenaar duidelijk kan volgen. Op de eerste verdieping vinden daarnaast ook geregeld tentoonstellingen plaats van hedendaagse kunst.

Ken je de kunstwerken van Ianchelevici niet? Of ben je een grote fan? Dan is een bezoekje aan het museum op de Place Communale in La Louvière zeker een aanrader! Je kan rondleidingen aanvragen voor groepen, maar ook als particulier kan je een begeleid bezoek aanvragen. Zo’n bezoek duurt ongeveer een uurtje. Je mag natuurlijk ook op eigen houtje rondlopen in het museum. De permanente collectie is trouwens altijd gratis. Weet je dus eens niet wat doen? Maak er dan een leuke uitstap van!

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Museum Ianchelevici in La Louvière'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden