U bent hier: Bezienswaardigheden » Nederland » Amsterdam » Museum het Rembrandthuis Amsterdam
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Museum het Rembrandthuis Amsterdam

Rembrandt van Rijn was een Nederlandse kunstenaar die beschouwd wordt als één van de meest belangrijkste meesters uit die tijd, hij werd geboren op 15 juli 1606 in Leiden. In 1625 trok hij naar Amsterdam op zoek naar een nieuw avontuur, hier leerde hij later dan ook zijn vrouw Saskia van Uylenburgh kennen. Tussen 1639 en 1658 woonde Rembrandt met zijn vrouw en zoon in Amsterdam.

Rembrandt zag zichzelf op de eerste plaats als een portret- en historieschilder. In 1628 begon hij met etsen, hiervan zijn er heel wat exemplaren te bewonderen in het Rembrandthuis. Het huis waar het museum is ondergebracht werd zodanig gerenoveerd dat het woonhuis en het werkatelier van Rembrandt in oorspronkelijke staat gebracht zijn voor het publiek. Een andere deel van de kunstwerken is ondergebracht aan een aanpalend pand van het Rembrandthuis, in deze moderne vleugel zijn er op frequente basis tijdelijke exposities.

Naast de vele etsen van Rembrandt zijn er ook een aantal schilderijen te bezichtigen. Hij maakte niet enkel portretten maar raakte duidelijk gefascineerd door de pracht van de natuur. Eind de jaren 30 maakte hij heel wat schetsen en etsen over de natuur. Een paar van zijn bekende werken zijn: De Nachtwacht, De vlucht naar Egypte en Belsazar’s Feest.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Museum het Rembrandthuis Amsterdam'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Amsterdam » Meer bezienswaardigheden in Amsterdam » Alles over Amsterdam