U bent hier: Bezienswaardigheden » Frankrijk » Avignon » Musée Requien Avignon
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Musée Requien Avignon

Het Musée Requien behoort tot één van de grootste natuurhistorische musea van Europa, het museum heeft zijn naam te danken aan een beroemde natuurhistoricus, Esprit Requien. Hij was een gerespecteerde natuurhistoricus die veel nuttig onderzoek heeft verricht waardoor we meer zijn te weten gekomen over kruiden en andere planten.

Niet enkel was Esprit Requien een natuurhistoricus, hij was ook een natuuronderzoeker, een botanicus en een paleontoloog die interesse had in de natuur, deze nieuwsgierigheid zorgde ervoor dat hij een verwoed verzamelaar werd van unieke planten en kruiden. Een aantal van de boeken die in het bezit zijn van het museum en ondergebracht werden in de bib van het Requien Museum bevatten informatie die Requien zelf heeft ontdekt.

Naast een grote bib heeft het Requien Museum  iets heel bijzonders, het museum heeft maar liefst meer dan 200 000 planten in het herbarium. Meer dan de helft van de planten is afkomstig uit alle hoeken van de wereld, jaarlijks krijgt het herbarium dan ook vele bezoekers over de vloer. Indien er nieuwe ontdekkingen gedaan worden, wordt de info die het museum heeft zo snel mogelijk bijgewerkt.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Musée Requien Avignon'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Avignon » Meer bezienswaardigheden in Avignon » Alles over Avignon