U bent hier: Bezienswaardigheden » Frankrijk » Avignon » Musée Louis-Vouland Avignon
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Musée Louis-Vouland Avignon

Vroeger was het onderscheid tussen arm en rijk nog duidelijker zichtbaar, in bijna alle delen van de wereld was er duidelijk een verschil tussen arm en rijk. De rijken woonden meestal in grote villa’s die over veel slaapkamers en andere kamers beschikten. Het Louis – Vouland museum bevindt zich in zo een oude villa van vroeger.

De villa waar het Louis – Vouland museum is, stamt af uit de 19de eeuw. Als u de villa ziet, zal u merken dat er op kosten om de villa te bouwen niet werd bespaard. De meeste voorwerpen die in de villa staan tentoongesteld zijn uit de 17 of de 18de eeuw en zijn allemaal antiek. De voorwerpen in de collectie zijn heel gevarieerd en gaan van speigels tot porselein van de rijke bewoners tot kandelaars die werden gebruikt om licht te geven tijdens de vele etentjes die de rijken hadden.

Vouland Louis werd geboren in een rijke familie van kooplieden en ook hijzelf werd lid van een groepje rijke kooplieden die over de ganse wereld voeding begon te exporteren en te importeren.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Musée Louis-Vouland Avignon'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Avignon » Meer bezienswaardigheden in Avignon » Alles over Avignon