U bent hier: Bezienswaardigheden » Frankrijk » Avignon » Musée Lapidaire Avignon
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Musée Lapidaire Avignon

Als u langs het Musée Lapidaire loopt in Avignon, zal u direct de stijl herkennen waarvan men gebruikmaakte om het gebouw te voltooien. Het museum was oorspronkelijk een kerk, een Jezuïetenkerk die werd gebouwd in 1620. De plannen werden gemaakt in 1616 en men deed er in totaal 4 jaar over om de Jezuïetenkerk te voltooien.

Jaarlijks zijn er in het Lapidaire Musée verschillende tijdelijke tentoonstellingen die stuk voor stuk de moeite waard zijn, de tijdelijke tentoonstellingen gaan soms over heel uiteenlopende onderwerpen. De permanente collectie van het museum bevat werken uit onder andere de prehistorie, het oude Griekenland waar u meer te weten komen over de levenswijze van de Oude Grieken, het machtige Romeinse rijk en zijn vele keizers.

Het Lapidaire museum wordt beheerd door de Calvet Foundation die ook het Calvet museum beheert. Een echte must om te zien in het museum zijn de grafmonumenten die speciaal werden overgebracht om tentoongesteld te worden in het Lapidaire museum. Naast de permanente collectie worden er vaak lezingen en workshops gehouden voor de bezoekers van het museum.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Musée Lapidaire Avignon'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Avignon » Meer bezienswaardigheden in Avignon » Alles over Avignon