U bent hier: Bezienswaardigheden » Frankrijk » Bordeaux » Musée du Vin Bordeaux
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Musée du Vin Bordeaux

Wie Bordeaux zegt, zegt in de eerste plaats wijn. Bordeaux is een van de ankerpunten van de moderne Franse wijncultuur en de streek herbergt enkele van de beste wijnen ter wereld. Het is dus een must voor al wie de stad bezoekt om wat meer te weten te komen over de beroemde wijnen van Bordeaux. Het Musée du Vin kan daarbij zeker helpen.

Het Musée du Vin is opgetrokken in een oud wijnpakhuis uit de achttiende eeuw. Het museum vertelt de geschiedenis van de plaatselijke wijn. Men krijgt een kijk in het leven van de wijnboeren uit Les Chartrons tussen de zeventiende en negentiende eeuw. Er is uiteraard ook een uitgebreide collectie aan wijnen. Er zitten enkele heel erg oude flessen tussen, de meest opvallende is een fles die naar schatting bijna driehonderd jaar op de zeebodem heeft gelegen na een scheepbreuk, maar waar de wijn nog steeds inzit.

Twee andere bezienswaardigheden, die makkelijk te koppelen vallen aan Musée du Vin zijn Vinorama en La Maison du vin. In het Vinorama vertellen sprekende wassen beelden de geschiedenis van de Bordeaux vanaf de Romeinen tot nu. In La Maison du Vin krijgt men toegang tot een heuse wijnschool, waar toekomstige vignerons hun opleiding krijgen. De school organiseert ook snelcursussen voor toeristen, waarin men in een tweetal uur de basis meekrijgt van het wijn maken en proeven.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Musée du Vin Bordeaux'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden