U bent hier: Bezienswaardigheden » Frankrijk » Parijs » Musée d’Orsay Parijs
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Musée d’Orsay Parijs

Musée d’Orsay is een bekend museum in Parijs met kunstwerken. Het museum werd geopend in het vroegere Gare d’Orsay (treinstation) in 1986. Het station werd ontworpen door de architect Victor Laloux. De hal is maar liefst 170 meter lang en het station werd gebruikt voor de spoorlijn Parijs-Orléans. Na verloop van tijd werd dit station niet meer bruikbaar doordat de treinen langer werden en de perrons te kort waren voor deze treinen.

Oorspronkelijk werd er geopteerd om het gebouw af te breken, maar dat werd tegengehouden in de jaren 70. Toen is het idee gekomen om van het station een museum te maken. De inrichting van het museum werd ontworpen door een Italiaanse architecte, Gae Alenti, in 1980 tot 1986. Er worden wel nog ondergrondse perronsporen gebruikt voor de metro die voorsteden en buitenwijken verbindt met Parijs.

De collectie bestaat uit Westerse kunst uit de jaren 1848 tot 1914. Er wordt vooral Franse kunst uit de 19de eeuw tentoon gesteld aan het publiek. Enkele bekende schilders die vertegenwoordigd zijn in dit museum zijn: Claude Monet, Vincent Van Gogh, Henri de Toulouse-Lautrec, etc.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Musée d’Orsay Parijs'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Parijs » Meer bezienswaardigheden in Parijs » Alles over Parijs