U bent hier: Bezienswaardigheden » Frankrijk » Avignon » Musée Calvet Avignon
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Musée Calvet Avignon

Het Calvet Museum is gelegen in de stad Avignon en heeft een uitgebreide collectie van voorwerpen die de meeste mensen zal interesseren. Als u interesse hebt in archeologie, dan moet u gegarandeerd het Calvet Museum bezoeken. Voordat het een museum was, had het gebouw een heel andere functie. In de 19de eeuw deed het gebouw dienst als hotel voor rondreizende kooplieden of de rijke adel.

Voordat er gebouwen stonden op dit stuk land, was het eerst in handen van een kardinaal, deze verkocht het aan een zekere François-René Villeneuve. Vele jaren later werd Esprit Calvet de eigenaar, hij was een arts die onderzoek deed en een passie had voor natuurhistorische boeken. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Esprit Calvet een eigen privé collectie had, zijn hele leven bleef hij verzamelen. Hierdoor bleef de collectie van Calvet groter worden, tot er uiteindelijk een museum mee gevuld kon worden.

Tegenwoordig bevat de collectie van het Calvet Museum stukken zoals porselein, wandtapijten, ijzerwerk uit alle uithoeken van de wereld. Niet enkel kan u er echt authentiek porselein uit Azië bezichtigen maar ook schilderijen uit Oceanië en Afrika bewonderen.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Musée Calvet Avignon'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Avignon » Meer bezienswaardigheden in Avignon » Alles over Avignon