U bent hier: Bezienswaardigheden » Frankrijk » Avignon » Musée Angladon Avignon
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Musée Angladon Avignon

In het Musée Angladon wordt een unieke collectie van kunstwerken tentoongesteld, de verzameling is eigenlijk eigendom van Jacques Doucet. Deze man was een verzamelaar van kunst en wou zijn persoonlijke kunstcollectie ook delen met het publiek. Hij stond aan het hoofd van een bekend modehuis dat zijn hoofdzetel heeft in Parijs.

In het modehuis in Parijs zijn er een aantal van zijn kunstwerken tentoongesteld, maar in het Angladon Museum zijn er meer kunstwerken te zien uit de persoonlijke collectie van Jacques Doucet. Waar nu het Angladon Museum is, was er vroeger een hotel, het museum kocht het gebouw op en renoveerde het zo goed mogelijk naar zijn oorspronkelijke staat. De erfgenamen van Jacques Doucet namen de beslissing om het gebouw op te kopen en te veranderen naar een museum, ter ere van Jacques Doucet.

Jacques Doucet was een welgestelde man, die leefde eind de 19de eeuw en een fortuin maakte door te investeren in haute couture, na het openen van zijn eigen modehuis kreeg hij nog andere interesses. De collectie kunstwerken die in zijn bezit waren, werd steeds groter.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Musée Angladon Avignon'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Avignon » Meer bezienswaardigheden in Avignon » Alles over Avignon