U bent hier: Bezienswaardigheden » België » Saint-Hubert » Musea van Fourneau St-Michel Saint-Hubert
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Musea van Fourneau St-Michel Saint-Hubert

Fourneau Saint-Michel is een klein maar gezellig dorpje dat ook bestempeld wordt als een openluchtmuseum omdat het zulke mooi uitzichten biedt voor de mensen die het bezoeken. Een hele tijd terug deed het gehucht dienst als woonplaats voor de Benedictijner monniken.

Dit prachtige plaatsje is gelegen in Saint-Hubert aan de rivier Masblette en heeft een rijke geschiedenis te vertellen aan de bezoekers van het openluchtmuseum in de gemeente Saint-Hubert.  In de bosrijke omgeving van het museum zijn er twee musea terug te vinden die bezoekers kunnen ontdekken. Eén van de musea is gewijd aan de vroegere bewoners van het Fourneau Saint-Michel en de vertellen het verhaal van de ijzersmelterijen en hun bloeiende tijd die ze beleefden tijdens de 17de en 18de eeuw.

Het andere museum dat terug te vinden is in de bosrijke omgeving van het Fourneau Saint-Hubert museum is het Musée de la Vie Rurale en Wallonie, dit is geopend in 1971 en vertelt het verhaal van het leven op de boerderijen uit de 19de eeuw. De boerderijen zijn stuk voor stuk in oorspronkelijke staat gebracht en bij het binnenstappen van één van de huisje waant u zich even in de 19de eeuw.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Musea van Fourneau St-Michel Saint-Hubert'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Saint-Hubert » Meer bezienswaardigheden in Saint-Hubert » Alles over Saint-Hubert