U bent hier: Bezienswaardigheden » Noord-Ierland » Belfast » Murals of Belfast
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Murals of Belfast

Niet enkel rond een kasteel kan men een muur bouwen, maar ook rond een hele stad kan er natuurlijk een muur ter bescherming gebouwd worden. In Belfast zijn er doorheen de stad nog verschillende overblijfselen te vinden van de muren die ooit werden gebouwd om bepaalde delen van de stad van elkaar te scheiden of te beschermen tegen invallen van de vijand.

Over heel het Noorden van Ierland zijn er murals of muren die allemaal stuk voor stuk een rijke geschiedenis hebben. Eind de jaren 60 waren er meningsverschillen tussen de katholieken en de protestanten. U kunt hier nog steeds zichtbaar zaken van zien, zo zijn er muurschilderingen die zijn aangebracht op de murals van Belfast. Deze werden gemaakt door plaatselijke kunstenaars die niet akkoord waren met de katholieken en de protestanten.

De murals of de muren van Belfast liggen verspreid over de stad en zijn allemaal goed te bereiken met de wagen of met het openbaar vervoer. Jaarlijks worden de graffitikunstwerken door vele toeristen bezocht.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Murals of Belfast'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Belfast » Meer bezienswaardigheden in Belfast » Alles over Belfast