U bent hier: Bezienswaardigheden » Zwitserland » Basel » Munster van Basel
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Munster van Basel

In de middeleeuwen had de Kerk veel meer macht, doorheen de eeuwen verloor de Kerk veel van deze macht. Ondanks het feit dat hun macht veel daalde, bleven de vele religieuze gebouwen. Vroeger werd er bij het bouwen van een kerk veel aandacht gegeven aan de afwerking, zo is de Munster kerk van Basel hier geen uitzondering op.

Münster van Basel

© Wikipedia.org

Als u de stad binnenrijdt met de trein of met de wagen zullen de torens van het Munster van Basel u direct opvallen. De kerk heeft twee torens die met veel zorg gebouwd werden en verder afgewerkt zijn bij het bouwen. De architecten van het gebouw kozen voor een opvallende kleur die van ver af goed te zien is.

Het bouwen van de Munster van Basel gebeurde in opdracht van een keizer. Het duurde meer dan 500 jaar om de kerk af te werken, dit was deels veroorzaakt door het feit dat er in 1356 een zware aardbeving was in Basel. Na de aardbeving was het gebouw bijna helemaal verwoest. De volgende architect gebruikte de originele plannen om nieuwe plannen te ontwikkelen voor het bouwen van de kerk.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Munster van Basel'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Basel » Meer bezienswaardigheden in Basel » Alles over Basel