U bent hier: Bezienswaardigheden » Verenigde Staten van Amerika » Mount Rushmore Nationaal Monument
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Mount Rushmore Nationaal Monument

Mount Rushmore is een bekend nationaal monument in de Verenigde Staten met een oppervlakte van ongeveer 5km². Het monument ligt in de Black Hills in South Dakota, het staat symbool voor de geboorte, de groei en de ontwikkeling van de Verenigde Staten.

Vanaf 1927 werden uit de rots de bustes van de presidenten George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt en Abraham Lincoln gehouwen. Die vier presidenten staan symbool voor de eerste 150 jaar van de Amerikaanse geschiedenis. De “native Americans” zijn echter niet te spreken over het monument, zij vinden dat Mount Rushmore een vertekend beeld geeft over de geschiedenis. In 1971 bezetten leden van het American Indian Movement het monument en doopten het om tot Mount Crazy Horse.

Jaarlijks bezoeken ruim twee miljoen toeristen de rots in South Dakota, het monument wordt ook vaak gebruikt als decor voor films. De bekendste film is ongetwijfeld North by Northwest van Alfred Hitchcock uit 1959. Die film werd echter niet aan Mount Rushmore gefilmd, omdat de National Park Service hiervoor geen toelating had gegeven.

South Dakota is erg fier op zijn Mount Rushmore, het monument is opgenomen in zijn vlag en de staat wordt ook wel Mount Rushmore State genoemd.

1 reactie op “Mount Rushmore Nationaal Monument”

Er zijn 0 positieve reacties gegeven
Er zijn 1 negatieve reacties gegeven

Marie DS zei:

echt super leukkkkkkkkkk


Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Mount Rushmore Nationaal Monument'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Verenigde Staten van Amerika » Meer bezienswaardigheden in Verenigde Staten van Amerika » Alles over Verenigde Staten van Amerika