U bent hier: Bezienswaardigheden » Griekenland » Athene » Monument van Lysicrates Athene
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Monument van Lysicrates Athene

Het Monument van Lysicrates bestaat al sinds 335 voor Christus, het werd toen gebouwd in opdracht van Lysicrates. Hij was een inwoner van Athene die in die tijd veel invloed had en behoorde tot één van de welgestelde families van de stad. Hij was choreeg, dit wil zeggen dat hij behoorde tot de groep van rijke burgers van Athene die er voor instonden dat er voldoende financiële middelen waren om de toneelvoorstellingen te kunnen opvoeren. Zo konden ook de armere burgers de toneelvoorstellingen bijwonen zonder dat deze zich zorgen moesten maken over de financiële kant.

Lysicrates liet het monument oprichten nadat een groep kinderen die hij sponsorde een prijs had gewonnen. De kinderen hadden deelgenomen aan het festival van Dionysia. Dit festival stond eigenlijk volledig in het teken van de god Dionysos, op deze feestelijkheden werd de god vereerd en werd hij gevierd.

Het monument van Lysicrates is ruim 6,5 meter hoog en is een mooi voorbeeld van de gebouwen in Athene die behoren tot de Korinthische orde van de stad. Het gebouw is goed in orde teruggevonden door archeologen in de jaren 80.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Monument van Lysicrates Athene'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Athene » Meer bezienswaardigheden in Athene » Alles over Athene