U bent hier: Bezienswaardigheden » Verenigde Staten van Amerika » Monument Valley
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Monument Valley

In Monument Valley in de Verenigde Staten kan je prachtige unieke rotsformaties bewonderen. Monument Valley ligt op het Colorado Plateau, vlakbij Four Corners. Four Corners is het punt waar de Amerikaanse staten Utah, Arizona, Colorado en New Mexico elkaar raken.

Monument Valley is een deel van het Monument Valley Navajo Tribal Park. Dit park wordt momenteel beheerd door de Navajo-stam, de oorspronkelijke bewoners van het gebied.

De prachtige rode kleur van het gesteente komt door het ijzeroxide dat in de bodem aanwezig is. Door bodemerosie zijn unieke zandsteenformaties ontstaan. De meest bekende formaties zijn de East and West Mitten, Totem Pole, Three Sisters…

Door het unieke landschap is Monument Valley één van de meest bezochte gebieden van de Verenigde Staten. Omwille van deze speciale setting, zijn er ook al enorm veel films gedraaid, voornamelijk westerns. Zo zijn Once Upon A Time In The West van Sergio Leone, The Eiger Sanction van Clint Eastwood en Back To The Future III hier voor een stuk opgenomen. Mede door die films is Monument Valley in de loop der jaren uitgegroeid tot het symbool van het Westen, beter bekend als het Wilde Westen.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Monument Valley'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Verenigde Staten van Amerika » Meer bezienswaardigheden in Verenigde Staten van Amerika » Alles over Verenigde Staten van Amerika