U bent hier: Bezienswaardigheden » Noord-Ierland » Belfast » Monument to the Unknown Woman Worker Belfast
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Monument to the Unknown Woman Worker Belfast

Vele jaren terug werden vrouwen jammer genoeg niet gelijk behandeld zoals de mannen, hierdoor hadden ze veel minder mogelijkheden om zich te ontwikkelen. Gelukkig is er daar ondertussen verandering ingekomen en krijgen de vrouwen veel meer kansen en gelijke rechten zoals de mannen. Om ervoor te zorgen dat er meer aandacht zou gaan naar vrouwenrechten werd het  Monument to the Unknown Woman Worker opgericht.

Als u Belfast bezoekt moet u gegarandeerd een tussenstop maken bij dit monument, naast het monument valt er meer informatie te lezen over het ontstaan van het monument. Het was in 1992 dat de stad op het idee kwam om een monument te laten maken, de ideale locatie hiervoor lag in de buurt van het Europa Buscentre. Men bouwde aanvankelijk het monument ter ere van de werkende vrouwen doorheen de geschiedenis in Belfast.

Later werd het ook meer een symbool voor de vrouw in het algemeen en voor haar rechten. In Belfast was er vroeger een bloeiende linnenindustrie, maar door de opkomst van de vele machines verloren er vele vrouwen hun werk. Vaak moesten ze dan ergens onbetaald gaan werken.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Monument to the Unknown Woman Worker Belfast'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Belfast » Meer bezienswaardigheden in Belfast » Alles over Belfast