U bent hier: Bezienswaardigheden » Italie » San Marino » Monte Titano San Marino
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Monte Titano San Marino

De forten van de Monte Titano zijn ongetwijfeld de bekendste bezienswaardigheid van het dwergstaatje in de Apennijnen. Daarom worden ze ook wel de Drie Torens van San Marino genoemd. De forten bevinden zich op de drie toppen van de Monte Titano, die met zijn 749 meter de hoogste van San Marino is. De forten vormen samen de nationale trots van de San Marinese bevolking. De Drie Torens staan afgebeeld op de vlag en het wapenschild van het land en ook op de euromunten.

Het oudste van de drie forten is dat van La Guaita. Het werd al in de elfde eeuw gebouwd en deed oorspronkelijk dienst als gevangenis. Een tweede fort is La Cesta, dat gebouwd werd in de dertiende eeuw. In de jaren vijftig werd het een wapenmuseum met een uitgebreide collectie vuurwapens, bajonetten en munitie van verschillende eeuwen. Het laagst gelegen fort van de Monte Titano is Il Montale. Dat is ook het jongste. Il Montale werd opgetrokken in de veertiende eeuw. Il Montale is niet toegankelijk voor het grote publiek.

San Marino brengt ook een culinair eerbetoon aan zijn torens. La Torta Di Tre Monti is een lokaal dessert dat zoveel betekent als taart van de drie bergen. Het is een soort chocoladecake met drie verschillende lagen.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Monte Titano San Marino'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden