U bent hier: Bezienswaardigheden » België » Antwerpen » Modemuseum provincie Antwerpen (MOMU)
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Modemuseum provincie Antwerpen (MOMU)

Het Antwerpse modemuseum, gelegen in de Nationalestraat in het centrum van Antwerpen, werd opgericht in 2002. Het is eigenlijk de vervanger van het vroegere provinciale kostuum- en textielmuseum.

Het modemuseum beschikt over een enorme collectie aan modeartikelen. Kleding, schoenen, accessoires,… en dat zowel van vroeger als van nu. Zo vind je er bijvoorbeeld kostuums van uit de 16e eeuw, maar ook moderne ontwerpen van designers zoals Dries Van Noten of Ann Demeulemeester. Zelfs de eigen collectie van het museum heeft geen vaste opstelling. Regelmatig wordt er afwisseling in gebracht. Dat maakt het MOMU net zo interessant. Je kan er altijd nieuwe dingen ontdekken.

Vaak zijn er ook tijdelijke tentoonstellingen. Ook deze zijn erg leuk voorgesteld. Geen saaie vitrinekasten zoals in de meeste andere musea, maar wel hippe voorstellingen. Het aparte karakter van het Antwerpse modemuseum heeft ervoor gezorgd dat het MOMU intussen internationaal gekend is. Bezoekers van over de hele wereld komen hier naartoe. Het vrij recente MOMU is met andere woorden een enorm succes! Ga er zeker ook eens langs.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Modemuseum provincie Antwerpen (MOMU)'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Antwerpen » Meer bezienswaardigheden in Antwerpen » Alles over Antwerpen