U bent hier: Bezienswaardigheden » België » Brugge » Minnewaterpark Brugge
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Minnewaterpark Brugge

Het Minnewaterpark ligt centraal in Brugge en deed vroeger dienst als een blekerijweide, in geschiften is teruggevonden dat er voor het eerst sprake was van dit gebied rond 1580, dit gebied bleef deze functie behouden tot begin de 20ste eeuw om dan vervolgens in stukken opgedeeld te worden en in handen te komen van een aantal eigenaars. Op één van de delen werd er een neogotisch kasteel gebouwd in opdracht van Ludovic Fraeys de Veubeke.

Het kasteel ’t Fraeyhuis, werd in de loop van de jaren 60 gesloopt om vervangen te worden door een villawijk. Na overleg opteerde het stadsbestuur later ervoor de villawijk niet te bouwen en van het gebied een groene zone te maken voor de stad Brugge, vanaf 1979 doet het gebied dienst als stadspark. Als u door het Minnewaterpark in Brugge loopt valt het ontwerp van het park u direct op, men heeft zoveel mogelijk proberen opteren voor passieve recreatieve gebieden in het park.

Het Minnewaterpark beschikt over meer dan 1,55 ha en is de moeite waard om een bezoekje te brengen tijdens een trip naar Brugge. Bij het binnenrijden van de stad kan de spannende tocht doorheen Brugge beginnen bij het park.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Minnewaterpark Brugge'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Brugge » Meer bezienswaardigheden in Brugge » Alles over Brugge