U bent hier: Bezienswaardigheden » Nieuw-Zeeland » Te Anau » Milford Sound Te Anau
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Milford Sound Te Anau

Milford Sound is een adembenemend fjord in het Zuidwesten van het Nieuw-Zeelandse Zuidereiland. In een internationaal onderzoek naar de populairste reisbestemmingen van reizigers in 2008, werd het Milford Sound beschouwd als een topbestemming. Het is de meeste bekende toeristische bestemming in Nieuw-Zeeland. Rudyard Kipling noemde het Milfourd Sound zelfs het achtste wereldwonder.

Milford Sound werd in eerste instantie over het hoofd gezien door Europese ontdekkingsreizigers omdat de ingang veel te smal was om een zeilschip binnen te loodsen. De fjord was een speeltuin voor de lokale Maori die in deze periode heel veel kennis verwierven over deze plek. De fjord werd pas ontdekt in het jaar 1812 door de Europese Kapitein John Grono. Hij noemde het Milford Haven, naar zijn thuisland. Kapitein John Lort Stokes heeft het later omgedoopt tot Milford Sound.

Je kan er 2 watervallen het hele jaar door bezichtigen, namelijk Lady Bowen Falls en Stirling Falls. Na hevige regenval zijn er honderden tijdelijke watervallen langs de steile rotswanden te bezichtigen. In de wateren kan men soms  zeehonden, pinguïns en dolfijnen zien. Heel af en toe zijn er ook walvissen te bezichtigen. Het Milford Sound is een broedplaats voor de Fiordland pinguïns.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Milford Sound Te Anau'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden