U bent hier: Bezienswaardigheden » Verenigde Staten van Amerika » New York » Metropolitan Museum of Art New York
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Metropolitan Museum of Art New York

Het Metropolitan Museum of Art behoort tot de grotere musea van New York, het museum is voor kunstliefhebbers enorm belangrijk. Dit is niet verwonderlijk, want het herbergt een grote kunstcollectie. De collectie bestaat uit stukken van over de hele wereld, sommige stukken gaan terug tot bij de Egyptenaren.

Een deel van de collectie van het Metropolitan Museum of Art blijft permanent in het museum staan en een ander deel wordt uitgewisseld met andere musea van over de hele wereld. Het museum ligt in de buurt van Central Park en werd opgericht in 1872 door een George Palmer Rutman. Palmer was een uitgever van een grote krant en was ook een kunstliefhebber die vond dat kunst voor iedereen toegankelijk moest zijn.

In de collectie van het Metropolitan Museum of Art zijn hele speciale dingen zoals harnassen uit het mysterieuze China, hele oude manuscripten die geschreven zijn door oude geleerden of een echte Egyptische tempel die men heeft overgebracht uit Egypte naar New York City. Verder zijn er veel schilderijen uit de Klassieke Oudheid en uit de middeleeuwen.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Metropolitan Museum of Art New York'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in New York » Meer bezienswaardigheden in New York » Alles over New York