U bent hier: Bezienswaardigheden » Duitsland » Stuttgart » Mercedes-Benz museum Stuttgart
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Mercedes-Benz museum Stuttgart

Het Mercedes-Benz Museum probeert zo goed mogelijk de geschiedenis van het automerk Mercedes-Benz te schetsen, het merk heeft sinds het begin dat de auto-industrie op gang kwam een sterke positie ingenomen. Als u een autofan bent, moet u zeker een bezoekje brengen aan het museum dat maar liefst 9 verdiepingen inneemt en over 160 voertuigen beschikt.

De rondleiding doorheen het Mercedes-Benz Museum duurt ongeveer 2 uren en brengt u langs de tijdlijn van 125 jaar autotechnologie, van de eerste wagens tot de luxe wagens die nu vol zitten met technische snufjes. Naast de auto’s staan er nog 1500 andere voorwerpen die gerelateerd zijn met het automerk en met de auto-industrie.

Bi het begin van de rondleiding in het Mercedes-Benz Museum brengt de gids u naar de bovenste verdieping met de lift. Als de liftdeuren opengaan wordt u weggeslingerd naar het jaar 1886. Het museum werd in 2006 in het huidige gebouw ondergebracht, ervoor bevond het zich in een fabrieksgebouw. De toegang tot het museum lag toen iets moeilijker omdat de bezoekers het museum enkel konden bereiken door middel van een shuttle.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Mercedes-Benz museum Stuttgart'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden