U bent hier: Bezienswaardigheden » Zwitserland » Genève » Meer van Genève
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Meer van Genève

Het Lac Léman of Lac de Genève is een van de grootste en bekendste meren van Europa. Het meer van Genève ligt op de grens tussen Zwitserland en Frankrijk en is een doorstromingsgebied voor de rivier de Rhône.

Het meer van Genève heeft een oppervlakte van bijna zeshonderd vierkante kilometer en heeft een maximale diepte van 310 meter. Het is omgeven door typisch Zwitserse berglandschappen, wat zorgt voor indrukwekkende panorama’s.

Het meer is de belangrijkste toeristische plaats van de stad Genève. Vooral in de zomer vinden duizenden mensen de weg naar het meer voor een gezellige wandeling langs de oevers, een tochtje met de waterfiets of een frisse duik. Vooral het Bains des Paquis, een schiereilandje dat dienst doet als stadsstrand, lokt veel zonnekloppers.

De opvallendste bezienswaardigheid is de Jet d’Eau, een wereldberoemde fontein in het meer die meer dan 140 meter hoog spuit. Verder is ook het Bloemenhorloge aan de Pont du Mont-Blanc niet te missen. Het is een echte werkende klok die versierd is met meer dan zesduizend bloemen. Het Bloemenhorloge werd ontworpen in de jaren vijftig als een eerbetoon aan de wereldberoemde Zwitserse uurwerken.

1 reactie op “Meer van Genève”

Er zijn 0 positieve reacties gegeven
Er zijn 1 negatieve reacties gegeven

Bart zei:

Vlakbij eens overnacht en toen was er alvast heel weinig te beleven. Viel tegen.


Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Meer van Genève'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden