U bent hier: Bezienswaardigheden » Schotland » Oban » McCaig’s Tower Oban
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

McCaig’s Tower Oban

De McCaig’s toren is op een heuvel gebouwd en biedt een prachtig zicht over Oban in Schotland. De toren werd gemaakt uit Bonawe graniet uit steengroeven van Airds Bay op vraag van een rijke filantropische bankier John Stuart McCaig.

De toren had een totale kost van 5000 Pond, wat vandaag de dag een waarde heeft van ruim 500 000 Pond. John Stuart McCaig heeft de toren zelf ontworpen en deze werd gebouwd tussen het jaar 1897 en 1902, het jaartal waarin McCaig overleed.

De bedoeling van McCaig was een herdenkingsteken te bouwen voor zijn familie en de plaatselijke steenhouwers te voorzien van werk gedurende de wintermaanden. John Stuart McCaig was een bewonderaar van de Griekse en Romeinse architectuur. Om deze reden werd de McCaig’s Tower gebaseerd op het Colosseum in Rome. McCaig wou een museum en een galerij met kunstwerken in de toren.

Daarnaast wou hij een collectie beelden van zichzelf, zijn ouders, zijn broers en zussen in de meest centrale toren. Door zijn dood werd de bouw niet verder gezet en werden alleen de buitenste muren van de McCaig’s Tower voltooid.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'McCaig’s Tower Oban'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden