U bent hier: Bezienswaardigheden » Duitsland » Berlijn » Mauermuseum Berlijn (Haus am Checkpoint Charlie)
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Mauermuseum Berlijn (Haus am Checkpoint Charlie)

Het Museum Haus am Checkpoint Charlie wordt ook soms wel het Mauermuseum genoemd. Het is gelegen in Berlijn en werd opgericht ter ere van de vele mensen die het leven gelaten hebben tijdens de Tweede Wereldoorlog. In het museum komen er 2 thema’s aanbod: de bouw van de Berlijnse Muur en de Koude Oorlog. Het museum werd opgericht door een geschiedkundige, Rainer Hildebrandt, in het jaar 1961.

De geschiedkundige kwam op de idee het Mauermuseum op te richten nadat de Berlijnse Muur werd gebouwd in 1961. De muur zorgde ervoor dat de hoofdstad van Duitsland in twee delen werd gedeeld en maakte deel uit van het Ijzeren Gordijn. Sinds dat het museum werd opgericht kreeg het talloze bezoekers over de vloer, het behoort tot de meest bezochte musea gelegen in Berlijn.

Het Museum Haus am Checkpoint Charlie heeft niet lang in het eerste gebouw gebleven waar het werd opgericht, in het jaar 1963 werd het hele museum verplaatst naar een beter locatie. Het werd ondergebracht in een huis dat in de buurt van de reconstructie van Checkpoint Charlie ligt.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Mauermuseum Berlijn (Haus am Checkpoint Charlie)'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Berlijn » Meer bezienswaardigheden in Berlijn » Alles over Berlijn