U bent hier: Bezienswaardigheden » België » Antwerpen » MAS Antwerpen
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

MAS Antwerpen

Het MAS staat voor Museum aan de Stroom en is gelegen in Antwerpen, het telt maar liefst 5 verdiepingen en heeft rond de 470 000 objecten. Sommige hiervan zijn tijdelijk, anderen blijven permanent tentoongesteld in het museum. De stad Antwerpen wil met het museum duidelijk maken naar het publiek toe dat ze al verschillende eeuwen een havenstad zijn en hierdoor kunst, erfgoed en cultuur samenbrengen.

Als u als bezoeker het permanente deel van het Museum aan de Stroom bezoekt zal u nieuwe verhalen horen vertellen over Antwerpen en de stad door de eeuwen heen in de wereld. Doordat de stad al eeuwen een havenstad is, is deze enorm belangrijk geworden om zaken te verschepen dit wordt duidelijk doorheen de tentoonstelling van het museum.

Naast een permanent gedeelte bevat het Museum aan de Stroom ook een verdieping voor tijdelijke tentoonstellingen en een kijkdepot, deze verdieping is toegankelijk voor iedereen en toont hoe het museum info en objecten verzamelt. Een groot deel van de collectie van het museum is tentoongesteld in het depot en biedt een uitzonderlijke ervaring voor het publiek.

1 reactie op “MAS Antwerpen”

Er zijn 1 positieve reacties gegeven

Maes patricia zei:

Zijn voor de eerste maal in Het Mas geweest alleen tot op het boven terras en dat was gewoon super. Keren zeker nog eens terug maar dan met ons foto apparaat. Want vanhier kun je de stad overal zien. Willen zeker ook nog eens het museum bezoeken. Echt tof.

Er zijn 0 negatieve reacties gegeven

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'MAS Antwerpen'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Antwerpen » Meer bezienswaardigheden in Antwerpen » Alles over Antwerpen