U bent hier: Bezienswaardigheden » Nederland » Den Helder » Marinemuseum Den Helder
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Marinemuseum Den Helder

In het Marinemuseum kunt u als bezoeker zich goed inbeelden hoe het er aan toegaat in de Nederlandse marine. Het museum probeert aan zijn bezoekers een zo goed mogelijk beeld te geven over de Nederlandse marine hoe die in het verleden was en hoe die tegenwoordig is. Dit verhaal wordt verteld door middel van audio, video en nog meer interactieve mogelijkheden. Eén van de pronkstukken van het museum is toch wel de onderzeeboot Tonijn, in het museum staan er 3 oude boten, maar deze valt u als bezoeker direct op.

In het museum kan er aan boord gegaan worden van de oude schepen waar er de mogelijkheid bestaat om naar de verhalen te luisteren van oud-bemanningsleden aan de hand van video’s. Behalve visschepen van vroeger heeft het Marine museum nog meer schepen in zijn bezit, namelijk 3 oorlogsschepen, een echte onderzeeboot de Tonijn genoemd, het ramschip Schorpioen en de mijnenveger Abraham Crijnssen.

De uitgebreide collectie van het Marinemuseum begon in 1962, toen werd er uit een privécollectie meer dan  20 000 objecten en afbeeldingen geschonken aan het museum door een weldoener. Sinds toen is het museum objecten, schepen, afbeeldingen, foto’s, … blijven verzamelen.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Marinemuseum Den Helder'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden