U bent hier: Bezienswaardigheden » Duitsland » München » Marienplatz Munchen
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Marienplatz Munchen

De Marienplatz of het Mariaplein is het belangrijkste plein van het stadscentrum van München. Op de Marienplatz bevindt zich het Neues Rathaus, het officiële stadhuis van München.

De Marienplatz ligt al sinds de twaalfde eeuw op dezelfde locatie in de stad. Vroeger was het vooral een plein voor markten en middeleeuwse toernooien. Vandaag is het in de eerste plaats een toeristische attractie. Vooral dankzij het fraaie stadhuis dat het plein siert. Opvallend aan het Neues Rathaus is zijn klokkenspel, dat versiert is met fraaie beeldjes die middeleeuwse taferelen uitbeelden. Het klokkenspel werd gemaakt in 1908. Elke dag om 11, 12 en 17 uur, treedt het in werking en wordt het verhaal uitgebeeld van het huwelijk van Hertog Wilhelm V en Renata van Lorraine.

Een andere bezienswaardigheid op het plein is de Mariensäule of Zuil van Maria. De Zuil staat midden op het plein geposteerd en werd opgetrokken in de zeventiende eeuw. Bovenop de zuil staat een gouden standbeeld van Maria dat meer dan honderd jaar ouder is dan de zuil zelf. Het beeld stond oorspronkelijk in de Frauenkirche.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Marienplatz Munchen'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in München » Meer bezienswaardigheden in München » Alles over München