U bent hier: Bezienswaardigheden » België » Brussel » Marc Sleen Museum Brussel
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Marc Sleen Museum Brussel

Marc Sleen was een uitzonderlijke Belgische tekenaar die vooral gekend werd om zijn Nero-strips. In het Marc Sleen Museum, gevestigd in Brussel en geopend in 2009, wordt het hele oeuvre van deze kunstenaar belicht.

Want hoewel Nero zijn bekendste creatie is, had hij ook nog andere ontwerpen. Nero ontstond in 1947. Voorheen maakte hij ook al de reeksen Oktaaf Keunink, De Lustige Kapoentjes, Piet Fluwijn en Bolleke.

In het museum vind je zowel schetsen, politieke cartoons als prachtig afgewerkte tekeningen van Marc Sleen. Je ontdekt zijn evolutie doorheen de jaren en je krijgt hierbij ook persoonlijke informatie over het leven van Marc Sleen.

Naast het museum is er ook een gezellige leeshoek ingericht. Hier kan je kennismaken met de verschillende reeksen van Marc Sleen. Zijn werken liggen hier in verschillende talen, zodat ook buitenlandse toeristen kunnen mee genieten. Naast de permanente collectie zijn er ook frequent tijdelijke tentoonstellingen in het Marc Sleen Museum. Regelmatig een bezoekje brengen is dan ook een erg goed idee!

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Marc Sleen Museum Brussel'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Brussel » Meer bezienswaardigheden in Brussel » Alles over Brussel