U bent hier: Bezienswaardigheden » Rusland » Moskou » Manegeplein Moskou
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Manegeplein Moskou

Het Manegeplein is gelegen in de Russische hoofdstad Moskou. Het plein wordt in het Russisch ‘Manezhnaya’ genoemd en verbindt het Rode plein met de zeer bekende en drukke  Tverskayastraat.

Op de plaats van het Manegeplein was oorspronkelijk het Moiseyevskayaplein gevestigd dat werd aangelegd in het jaar 1798. Tot er in het jaar 1932 werd beslist om de overblijfselen van de vroegere burgerlijke levenstijl te slopen en plaats te maken voor Communistische ontmoetingsplaatsen en demonstraties. Het Moiseyevskayaplein werd groter gemaakt en kreeg een andere benaming, namelijk het Manegeplein. Deze naam verwijst naar de manege die grenst aan het plein.

Aan de Oostelijke zijde van het Manegeplein staat het grote en indrukwekkende hotel Moskva. Ook het Nationaal Historisch Museum grenst aan het Manegeplein. Het plein werd in augustus 1991 gebruikt om het einde van het Communistische tijdperk te vieren.

Tijdens de jaren ’90 werd het plein gerenoveerd onder opdracht van de Russische burgemeester Yury Luzhkov. Het belangrijkste onderdeel van de renovatie was de bouw van een ondergronds handelscentrum. Een deel van dit centrum, namelijk een glazen koepel, kan je bezichtigen op het Manegeplein.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Manegeplein Moskou'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Moskou » Meer bezienswaardigheden in Moskou » Alles over Moskou