U bent hier: Bezienswaardigheden » Italie » Rome » Mamertijnse gevangenis Rome
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Mamertijnse gevangenis Rome

De naam ‘Mamertijnse’ is afkomstig van het Latijnse ‘Mamertinus’, dat voor de oorlogsgod Mars staat. Waarom men deze benaming heeft gebruikt voor deze gevangenis blijft onduidelijk.

De Mamertijnse gevangenis vind je aan de bekende heuvel ‘het Capitool’ in Rome. De gevangenis bestaat uit twee grote ruimtes die verbonden zijn met elkaar door een grote holte in de vloer. Het gat werd vroeger gebruikt om gevangen van het Carcer Mamertine (de eerste ruimte) naar beneden te brengen naar het zogenaamde Tullianum (de tweede ruimte). Sommige werden met een touw rond hun nek naar beneden gelaten  zodat ze al stikten voor ze de onderste ruimte bereikten. Anderen stierven een hongerdood aangezien de gevangen geen eten kregen. Via een deur werden de lijken gedropt naar de Tiber. Wanneer men nu de gevangenis gaat bezoeken, zijn de twee verdiepingen verbonden met een trap. Dat was vroeger zeker niet het geval.

Volgens vele legenden in Rome zou de apostel Petrus in deze gevangenis gezeten hebben. Er staat een herdenkingsteken, namelijk een altaar, in de gevangenis en een paal waaraan hij zou vastgebonden geweest zijn.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Mamertijnse gevangenis Rome'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Rome » Meer bezienswaardigheden in Rome » Alles over Rome