U bent hier: Bezienswaardigheden » Verenigde Staten van Amerika » New York » Madison Square Garden New York
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Madison Square Garden New York

Het Madison Square Garden, ofwel MSG, is een wereldberoemde hal in New York. De hal biedt plaats aan ongeveer 20.000 bezoekers! MSG is de thuisbasis van basketbalclub New York Knicks en ijshockeyclub New York Rangers.

Elk jaar worden er tientallen grote concerten gegeven door de grootste beroemdheden. Zo hebben Christina Aguilera, Lady Gaga, Elvis Presley, Michael Jackson, Madonna, Paul McCartney en nog veel andere sterren opgetreden in deze muziekhal.

Het Madison Square Garden is naast een concert- en sporthal ook een congrescentrum. Je kan het gebouw ook afhuren voor privéfeesten, al moet je dan aardig wat geld kunnen neertellen. Het WWE (World Wrestling Entertainment) huurt vaak Madison Square Garden af om grote worstelevents te organiseren. Zo zijn Wrestle Mania I, X en XX in MSG gehouden en ook SummerSlam en Survivor Series.

MSG is al heel vaak het decor geweest van grote Hollywoodproducties. In 1979 werd de film The Electric Horseman met Robert Redford voor een stuk in de hal gefilmd, ook in Coming to America, Mr Deeds, Godzilla… speelde Madison Square Garden een rol. De belangrijkste scene is wellicht het gevecht tussen Rocky Balboa en Clubber Lang in Rocky III. MSG is een iconische hal met heel wat geschiedenis, zeker een kijkje waard.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Madison Square Garden New York'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in New York » Meer bezienswaardigheden in New York » Alles over New York