U bent hier: Bezienswaardigheden » Nederland » Amsterdam » Madame Tussauds Amsterdam
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Madame Tussauds Amsterdam

Het museum van Madame Tussaud is een van de bekendste musea ter wereld. Het is het befaamde wassenbeeldenmuseum waar talloze beroemdheden van vroeger en nu vereeuwigd worden in was. Naast Londen, New York, Las Vegas, Honkong, Shanghai en Berlijn heeft ook Amsterdam zijn eigen Madame Tussauds. Het museum is gelegen aan de Dam, in het centrum van de stad.

Wie Madame Tussauds zegt, zegt wassen beelden van bekende personen. Het museum staat dan ook vol met replica’s op ware grootte van de uitgebeelde personen. De beroemdheden gaan van belangrijke historische figuren als John F Kennedy of Paus Johannes Paulus II of Elvis Presley tot heel actuele personen als Lance Armstrong, Barack Obama of David Beckham.

Madame Tussauds is ontstaan in Frankrijk in de achttiende eeuw. Marie Tussaud erfde een kabinet met wassen beelden van een dokter en zelf vereeuwigde ze de slachtoffers van de guillotine tijdens de Franse Revolutie om ze ten toon te stellen in het Parijse Revolutiemuseum. Dat alles gaf de aanzet tot de internationale museumgroep die Madame Tussauds nu is.

In het museum zelf kan men tegenwoordig meer doen dan enkel de beelden bekijken. Een ritje koersen tegen Lance Armstrong, een potje voetballen met Ronaldinho, een etentje met George Clooney of in bed met Robbie Williams… Het zijn slechts enkele van de vele activiteiten die rond de wassen beroemdheden zijn opgezet. Madame Tussauds is een must voor al wie Amsterdam bezoekt.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Madame Tussauds Amsterdam'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Amsterdam » Meer bezienswaardigheden in Amsterdam » Alles over Amsterdam