U bent hier: Bezienswaardigheden » Australie » Sydney » Macquarie Street Sydney
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Macquarie Street Sydney

De Macquarie Street is de meest oostelijke straat van de centrale zakenwijk in Sydney, Australië. De straat strekt zich uit van het Hyde park in het Zuiden van Sydney tot het Operahuis in het Noorden.

De straat werd genoemd naar Lachlan Macquarie, een gouverneur van New South Wales in de jaren 1810 tot 1821. Het werd oorspronkelijk ontworpen als een ceremoniële doorgang.

Macquarie was de eerste die startte met de bouw van de eerste duurzame openbare gebouwen in Sydney. In de Macquarie Street bevinden zich onder andere het Hospitaal van Sydney, het Hyde Park Barracks en St. James’ Church, allemaal projecten van Lachlan Macquarie.

Macquarie Street was alom gekend als de Harley Street van Sydney uit de late 19e eeuw tot afgelopen decennia. Vandaag de dag is deze straat de locatie waar het Parliamant House gevestigd is, de State Library van New South Wales, Sydney Mint en de Reserve Bank of Australia.

Ten Noorden van Macquarie Street bevindt zich een groep van gebouwen, met inbegrip van een appartementencomplex, ‘de Toaster’ genaamd. Het omvat ook kantoren, hotels, restaurants en een cinema.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Macquarie Street Sydney'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Sydney » Meer bezienswaardigheden in Sydney » Alles over Sydney