U bent hier: Bezienswaardigheden » Griekenland » Athene » Lykavittos Athene
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Lykavittos Athene

De naam Lykavittos zegt u waarschijnlijk niet direct iets, maar in Athene is deze plaats gekend door elke inwoner. Het is immers de naam van de heuvel die te midden van de stad Athene ligt. Vele toeristen of bezoekers van de stad Athene kennen de Akropolis-heuvel, hier bevinden er zich dan ook vele belangrijke bezienswaardigheden zoals het Parthenon.

De Lykavittos heuvel is een stuk hoger dan de Akropolis heuvel van Athene, de eerste meet meer dan 277 meter op het hoogste punt terwijl de Akropolis heuvel op het hoogste punt maar 156 meter meet. De heuvel is goed te bereiken en loont zeker de moeite waard om te bezoeken bij goede weersomstandigheden.

De Lykavittos heuvel kan bezocht worden op verschillende manieren, voor de sportievelingen onder u bestaan er een aantal voetpaden die naar het hoogste punt van de heuvel leiden. U kunt dan om af te dalen gebruiken maken van een kabelbaantje dat u tot beneden brengt. Als u plant de heuvel te voet te bereiken houdt u er best rekening mee dat het ongeveer 45 minuten stappen is naar het hoogste punt van de heuvel.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Lykavittos Athene'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Athene » Meer bezienswaardigheden in Athene » Alles over Athene